verslag 2015


Op 24 mei was het Waalkadetoernooi, verreweg het gezelligste schaaktoernooi van Nijmegen. Dit jaar deden er 12 teams mee, weliswaar minder dan vorig jaar, maar daar werd het niet minder gezellig op. De teams kwamen vanuit de regio (Arnhem, Nijmegen) en ook van ver daarbuiten. Het weer was prachtig. Er werd gespeeld in een grote poule.

De verassing van de dag kwam vrijwel direct in de eerste ronde toen het laatst geplaatste team gelijk speelde tegen het eerst geplaatste team (Pallas). Pallas speelde in de 2e ronde gelijk tegen C.R.A.M.P. en in de 3e ronde verloren zij van Alziend Oog. De mannen uit Moskou Aan De IJssel wisten zich te herpakken en klommen naar de 2e plaats door de laatste 4 ronden alles te winnen.

Eén team stak er met kop en schouders boven uit en dat was C.R.A.M.P. Dit team bestond uit: Cesar Becx, Reinier Jaquet, Arjen van Amerongen, Marleen van Amerongen en Peggy van Amerongen-Jansen. Zij haalden 12 matchpunten in 7 ronden. De verassende derde was FOK de Koning uit Elst. Zij wonnen tevens de ratingprijs. De prijs voor de origineelste naam ging naar Hoe Kleiner De Smurf Hoe Groter De Smurf.